Kaikki pimennyskaihtimista – nauti kesästä kaikkein miellyttävimmällä tavalla!

Rullakaihdin Vicky, pimentävät

Pimentäminen ei koskaan ole ollut tärkeämpää

Tämä aika vuodesta on juuri sitä aikaa kun mahdollisuus kyetä pimentämään huone on ehdottomasti tärkeintä. Valoisat tuntimme, sekä aikaisin aamulla että myöhään illalla, tekevät aiheesta pimentäminen ”top of mind” aiheen monille. Eikä syyttä – hyvä yöuni, riittävällä määrällä unitunteja, on tärkeää sekä lasten että aikuisten hyvinvoinnille.

Pimennyskaihdin pitää makuuhuoneen viileänä

Kyllä, niin se on todella! Pimennyskaihdin tekee huoneesta sekä pimeän että viileän estämällä auringonsäteiden pääsyn sisälle huoneeseen. Ja kukapa ei haluaisi nukkua viileässä, juuri kesällä!

Viilentävä vinkki on laskea pimennyskaihtimesi alas jonkin aikaa ennen nukkumaanmenoa, jotta makuuhuone voisi saavuttaa miellyttävän lämpötilan. Erityisen tärkeää se on lastenhuoneessa, koska ilta-aurinko laskee usein myöhemmin kuin lapset menevät nukkumaan. Länteenpäin olevien makuuhuoneen ikkunoiden kohdalla se on miltei välttämätöntä, koska tällaiset makuuhuoneet kylpevät ilta-auringossa.

Mitä pimennyskaihtimia ja -verhoja on saatavilla?

Oletko yksi niistä monista suomalaisista, joilla on kodin makuuhuoneen ikkunassa alumiinisälekaihtimet? Alumiinisälekaihdin voi olla hyvä lisä päiväsaikaan estämään ohikulkijoita ja naapureita näkemästä suoraan sisälle, mutta pimennyskaihtimia on olemassa selvästi muitakin parempia vaihtoehtoja sekä pimentämiseen että viileämmälle makuuhuoneelle.

Pimentävä rullakaihdin

Useimmat ihmiset ajattelevat kyllä luultavasti rullakaihdinta, kun he ovat hankkimassa pimennyskaihdinta makuuhuoneeseen. Rullakaihdin on yksinkertainen ja tehokas tapa pimentämään makuuhuone.

Pimentävää rullakaihdinta on saatavana useita eri kokoja, sopimaan niin moneen eri ikkunaan ja terassinoveen kuin vain mahdollista. Lisäksi pimentäviä rullakaihtimia on paljon eri värejä – aina valkoisesta, mustasta ja harmaasta, liilaan, siniseen ja kuvioituun. Ja tiesitkö, että vaalea pimennyskaihdin pimentää yhtä hyvin kuin esimerkiksi musta?


Perinteinen pimennysverho

Perinteinen, tai tavallinen, pimennysverho voi kuulostaa tylsältä, mutta se mitä tarkoitamme on ”tavalliset suorat verhot”. Sitten siitä tulee heti paljon hauskempaa! Tämän tyyppinen pimennysverho on nimittäin uutuus tämän vuoden valikoimassamme. Pimennysverhossa on ommeltuna monikäyttöinen nauha, joten siihen käy sormikoukut ja rypytysnauhakoukut sekä verhokiskolle että verhotangolle, mutta sen voi myös pujottaa suoraan verhotankoon.

Juuri tämä verho on täydellinen lisä sinulle, jolla jo on aiemmin asennetut sälekaihtimet!
Kirsch valikoimassa on saatavana valkoinen, musta ja harmaa pimennysverho.Twin pimentävä vekkikaihdin.

Pimentävä vekkikaihdin

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, meidän pimentävässä vekkikaihtimessamme on kaksoiskangas. Ero yksinkertaisen vekkikaihdinkankaan ja kaksoiskankaan välillä on se, että kaksoiskankaassa ei ole näkyviä reikiä, joissa kaihtimen narut, kuten myös auringonsäteet, pääsisivät läpi. Tämä on myös se, mikä tekee kaksoiskankaalla varustetusta vekkikaihtimesta hyvän pimennyskaihtimen.

Meidän maailmassamme kutsutaan kaksinkertaista pimentävää vekkikaihdinta nimellä Twin.

Twin pimentävää vekkikaihdinta nostetaan ja lasketaan pienestä vetimestä kaihtimen alalistassa. Superhelppoa, ja vältät narut ja ketjut kaihtimen sivusta.


Klikkaa tästä nähdäksesi, mitä pimennyskaihtimia on saatavana.

Toivomme, että olet inspiroitunut hankkimaan uudet pimennyskaihtimet tai -verhot – olet nimittäin hyvän yöunen arvoinen!

Nuku hyvin!