Näin asennat tangon kannakkeen seinäkannakkeeseen

Kaikkein helpointa on käyttää valmista seinäkannaketta, jos sellainen on saatavilla. Älykästä Kirsch vakiokannakkeessa on, että se sopii seinäkannakkeeseen, joten vältyt poraamasta uusia reikiä.

 1. Aseta tangon kannake valmiiseen seinäkannakkeeseen.
 2. Säädä säädettävää verhotankoa sivusuunnassa ja varmista ruuvaamalla pieni ruuvi kannakkeeseen. Tällä tavalla verhotanko pysyy varmasti paikoillaan, vaikka vedät verhosta.

Vinkki! Seinäkannakkeeseen sopii sekä tangon kannake että verhokiskon kannake!

Näin asennat verhotangon kannakkeen

Asennettaessa kannakkeet suoraan seinään, varmista että kannakkeet ovat yhtä kaukana ikkunoista molemmin puolin. Jos verhotangon/verhokiskon leveys ylittää kaksi metriä, pitää keskelle myös laittaa kannake, samoin on tehtävä, jos kyseessä on vähän painavampi verho.

 1. Merkitse ja poraa seinään reikä. Älä ruuvaa ruuvia pohjaan asti, vaan jätä muutama milli seinän ja ruuvin pään väliin vapaata tilaa.
 2. Aseta kannake paikoilleen laittamalla ruuvinpää kannakkeen silmukkaan.
 3. Kiristä ruuvia seinässä.
 4. Säädä tanko tarvittavaan mittaan seinällä ja kiristä kannakkeen pieni ruuvi verhotankoa vasten, jotta verhotanko pysyisi paikoillaan verhoa vedettäessä.

Asenna Flexi-kisko kattoon uudella kattokannakkeella

 1. Pujota kattokannakkeen pieni ankkuri kiskon ylempään uraan ja kierrä ympäri.
 2. Poraa ja ruuvaa kattokannake kiinni kattoon.

 

Rei’itetyn U-kiskon asennus kattoon

Suositeltava kiinnityspisteiden etäisyys on enintään 80 cm. Jos verho on erittäin painava, suositellaan ylimääräistä kannaketta, jos verhoa ei vedetä kiskon koko leveydellä.

 1. Aseta rei’itetty kisko kattoa vasten ja merkitse kynällä kiskon reiän paikat.
 2. Poraa reikä kattoon.
 3. Laita U-kisko paikoilleen ja ruuvaa ruuvit kiinni.

U-kiskon kattoasennus kannakkeilla

Suositeltava kiinnityspisteiden etäisyys on enintään 80 cm. Jos verho on erittäin painava, suositellaan ylimääräistä kannaketta, jos verhoa ei vedetä kiskon koko leveydellä.

 1. Mittaa ja poraa reikä kattoon. Aseta kattokannake paikoilleen ja ruuvaa ruuvit kiinni kannakkeen uraan.
 2. Kun kaikki kannakkeet ovat kiinnitettyinä kattoon, napsautat U-kiskon paikoilleen asettamalla kiskon etummainen ura kannakkeeseen eteen ja sen jälkeen napsautat kiskon takaosan kannakkeen takaosaan tiukasti kiinni.
 3. Asennus on valmis!

Elite-kiskon kattoasennus kannakkeilla

Suositeltava kiinnityspisteiden etäisyys on enintään 100 cm. Painavampaan verhoon kannattaa laittaa ylimääräinen kannake, jos verhoa ei vedetä kiskon koko leveydellä.

 1. Mittaa ja poraa reikä kattoon. Aseta kattokannake paikoilleen ja ruuvaa ruuvit kiinni kannakkeen uraan.
 2. Kun kaikki kattokannakkeet ovat asennettuna kattoon, napsautat Elite-kiskon kannakkeisiin tiukasti kiinni kääntämällä kiskon alareuna kannakkeeseen ja sitten napsauttamalla kiskon yläreuna kannakkeen uraan (yläpuolella).
 3. Asennus on valmis!

Flexi-kiskon seinäasennus

Suositeltava kulmien etäisyys on seuraava: 80 cm etäisyys 10 cm kulmalle, 60 cm etäisyys 15 cm kulmalle ja 50 cm etäisyys 20 cm kulmalle. Painavampaan verhoon kannattaa laittaa ylimääräinen kannake, jos verhoa ei vedetä koko kiskon leveydelle.

 1. Merkitse kannakkeen paikka ja poraa reikä seinään. Ruuvaa ruuvit, jätä pari milliä ruuvinpään ja seinän väliin.
 2. Ennen kuin asennat kulmat seinään, löysää pieni ankkuri kannakkeesta kuusiokulma-avaimen avulla.
 3. Aseta ankkuri poikittain kuvan mukaisesti.
 4. Sen jälkeen vedät ankkurin (kannakkeessa) kiskon ylimpään uraan.
 5. Aseta kannake paikoilleen sijoittamalla ruuvinpää kannakkeen silmukkaan ja vedä kannaketta alaspäin. Kiristä ruuvi seinään.
 6. Kun olet tyytyväinen kiskon asentoon, kiristä ankkurit kuusiokoloavaimella.

U-kiskon seinäasennus

Suositeltava kiinnityspisteiden etäisyys on enintään 80 cm. Painavampaan verhoon kannattaa laittaa ylimääräinen kannake, jos verhoa ei vedetä koko kiskon leveydelle. Jos käytät kulmaa, joka on pidempi kuin 5 cm, kiinnityspisteiden etäisyys toisistaan ei saa olla yli 60 cm.

 1. Kiinnitä kiskokiinnike kulmaan löysäämällä kulmassa olevaa ruuvia, laita kiskokiinnike paikoilleen niin, että se tulee kulman alapintaa vasten ja kiristä ruuvi.
 2. Merkitse kannakkeen paikka ja poraa reikä seinään. Ruuvaa ruuvit, jätä pari milliä ruuvinpään ja seinän väliin.
 3. Aseta kannake paikoilleen sijoittamalla ruuvinpään kannakkeen silmukkaan ja vedä kannaketta alaspäin. Kiristä ruuvi seinään.
 4. Kun kaikki kulmat on asennettu seinään, napsautetaan U-kisko paikoilleen laittamalla kiskon etummainen ura kiskokiinnikkeeseen ja sen jälkeen napsautetaan takimmainen ura niin, että se pysyy kiinni kiskokiinnikkeen takaosassa.
 5. Asennettu ja valmis.

Elite-kiskon seinäasennus

Suositeltava kiinnityspisteiden etäisyys on enintään 100 cm. Painavampaan verhoon kannattaa laittaa ylimääräinen kannake, jos verhoa ei vedetä koko kiskon leveydelle. Jos käytät kulmaa, joka on pidempi kuin 5 cm, kiinnityspisteiden etäisyys toisistaan on seuraava: 80 cm etäisyys 10 cm kulmalle, 60 cm etäisyys 15 cm kulmalle ja 50 cm etäisyys 20 cm kulmalle.

 1. Kiinnitä kiskokiinnike kulmaan, jos sitä ei ole jo tehty, laita kiskokiinnike paikoilleen niin, että se tulee kulman alapintaa vasten ja kiristä ruuvi.
 2. Merkitse kannakkeen paikka ja poraa ruuvi seinään. Ruuvaa ruuvit, jätä pari milliä ruuvinpään ja seinän väliin.
 3. Aseta kannake paikoilleen sijoittamalla ruuvinpää kannakkeen silmukkaan ja vedä kannaketta alaspäin. Kiristä ruuvi seinään.
 4. Kun kaikki kulmat on asennettu seinään, napsauta Elite-kisko kiskokiinnikkeeseen seuraavasti: kallista kiskoa kohti seinää, kiinnitä kiskon takaosa kiskokiinnikkeeseen ja sen jälkeen kiskon yläpuoli kiskokiinnikkeen uraan (yläosassa).
 5. Asennettu ja valmis.

Sopiva mitta!

Tavallisin mittaustapa on se, että kannake asennetaan 10 cm ikkunan yläpuolelle sekä 10 cm ikkunasta poispäin. Jos haluat luoda vaikutelman, että katto on korkeammalla, asenna kannakkeet 20 cm ikkunan yläpuolelle. Suunnilleen niihin kohtiin, mitkä on merkitty rastilla yläpuolella olevassa piirroksessa.

Ikkunan koko

A = normaali verhoripustus
B = leveämpi verhoripustus
C = leveämpi ja korkeampi verhoripustus

Jos sinulla on pieni ikkuna, jonka haluaisit näyttävän suuremmalta, voit luoda mielikuvan siitä laittamalla verhot kokonaan sivuille. Verhot eivät estä valon sisäänpääsyä. Jos sinulla taas on tarve rajoittaa ikkunakokoa, ripusta verhot osittain ikkunan päälle.

Asennus oven eteen

Kesäisin pidetään paljon ovia auki päivällä, siksi silloin on käytännöllistä, että verhon saa työnnettyä kokonaan pois oven edestä ovea avattaessa. Vinkiksi, silloin olisi hyvä asentaa verhotanko, joka ulottuu pidemmäksi sivuille. Näin vältyt siltä, että verhot lepattaisivat vapaasti tuulessa kulkutien esteenä.

Pienet ikkunat, ohuet tangot

Verhotangon paksuus on täysin makuasia, mutta yleensä kapeat verhotangot sopivat paremmin pienempiin ikkunoihin.

Leveät ikkunat

Jos sinulla on leveät ikkunat, voit liittää yhteen useampia verhotankoja. Säädettäviä verhotangot ovat nimittäin sopivat yhteen. Voit käyttää verhotankojen yhdistämiseen myös liitoskappaletta. Liitoskappale on kätevä, koska sen voi taivuttaa portaattomasti eri kulmiin. Ota huomioon kuitenkin, että mitä leveämpi verhotanko sinulla on, sitä enemmän tarvitaan kannakkeita.

Vähän ulospäin!

Jos sinulla on ikkunalauta tai ikkunassa vedin, joka pistää esiin, voit helposti säätää kannakkeen seinäetäisyyttä Kirschin säädettävällä kannakkeella välillä 10-15 cm, jolloin verho tulee vähän seinästä ulos ja se laskeutuu kauniimmin.