Näin mittaat saadaksesi oikean mittaisen verhotangon tai verhokiskon

Aloita ikkunastasi. Mittaa leveys ja lisää 15 cm molemmille puolille. Jos ikkunasi leveys on 100 cm, tarvitset verhotangon, joka on 130 cm pitkä.
Jos haluat, että ikkuna näyttää suuremmalta, lisää vielä 15 cm molemmille puolille, jotta verhot roikkuvat seinällä eikä osittain ikkunan päällä. Ikkunaan, joka on 100 cm leveä, tarvitset siis verhotangon, joka on 160 cm pitkä.

Sama koskee verhokiskoa, edellyttäen että et halua asentaa sitä kattoon.

Kattoon asennettu verhokisko

Saadaksesi oikean mitan kattoon asennetulle verhokiskolle suosittelemme, että otat lähtökohdaksesi sen, miltä huone näyttää. Mikäli sinulla esimerkiksi on tilaa ikkunan vieressä ja haluat verhon ”koontipuolen” sinne kun se ei ole avattuna, niin varmista, että sinulla on riittävästi verhokiskoa sillä puolella. Siksi, että kisko joutuu kestämään hieman enemmän painoa tällä puolella, auttaa ylimääräinen kattokiinnike tässä tapauksessa.

Sivulta Näin asennat löydät erilaisia asennusvinkkejä, joista voi olla hyötyä!

Näin mittaat kaihdintuotteesi

On hyvä pitää mielessä joitakin tärkeitä asioita, kun aiot mitata ikkunasi ostaaksesi oikean kokoisen aurinkosuojaustuotteen. Ensimmäinen asia, joka on syytä pitää mielessä on se, kuinka ikkunasi aukeaa ja onko siinä jotain ulkonevia kahvoja tai vastaavia – tämä voi ratkaista sen, mihin sijoitat tuotteesi ja siten myös sen, minkä mitan otat: katon, seinän vai syvennyksen.

Huomioitavaa syvennysasennuksessa

Syvennysasennuksessa on tämä mitanotto erityisen tärkeää, koska tuotteen pinta-ala on rajoitettu. Tässä tapauksessa suosittelemme, että otat kolme mittaa ikkunastasi; ylhäältä, alhaalta ja keskeltä. Ikkunan pienin mitta määrittää sen, mikä kaihdinleveyden tulisi olla. Katso piirros.

Kangasleveys vastaan ikkunan leveys

Mikäli harkitset rullakaihdinta ikkunaasi, on sinun hyvä olla tietoinen siitä, että tuotepakkauksessa ilmoitettu kokonaismitta ei ole rullakaihtimen kangasmitta. Kangasmitta on nimittäin 4 cm kapeampi kuin kokonaismitta – sen vuoksi, että kangas rullautuisi esteettä rullakaihdinputkessa.

Muissa kaihdintuotteissa kuten esimerkiksi sälekaihtimissa ja vekkikaihtimissa ovat kangas/säleet saman levyiset kuin tuotteen ylä- ja alalista.