Heijastus

Jos sinulla on kotiteatteri olohuoneessa, haluat luonnollisesti tehdä huoneen täysin valoa läpäisemättömäksi pimennysverholla. Ja jos haluat päinvastoin kuin edellä, saada parhaimman mahdollisen valon sisäänpääsyn, ovat kevyet ja ohuet verhot sopivat ‒ sellaiset voit vetää kokonaan sivuun, tai vaihtoehtoisesti Screenrullakaihtimen, joka heijastaa tehokkaasti auringonvaloa samalla kun se säilyttää näkymän ulos, joka on tärkeää.

Näkyvyys

Päivälliskutsuilla haluat vieraillesi kauniin ja miellyttävän tunnelman. Jos aurinko paistaa suoraan kohti, voit hoitaa asian helposti Screenrullakaihtimella, joka suodattaa auringonvalon ja samanaikaisesti säilyttää näkymän ulos.

Lämpötila

On tärkeää, että oleskelu olohuoneessa on miellyttävää ja että verhot voivat olla apuna pitämässä lämpötilaa tasaisena vuodet ympäriinsä. Talvisin paksumpien verhojen etuna on niiden eristävyys, varsinkin jos asut vanhemmassa talossa, jossa on vetoisat ikkunat. Kesäisin haluat ehkäpä kevennystä ja ilmavuutta, joten silloin ovat ohuet ja läpikuultavat verhot paikallaan.

Näkösuoja

Jos sinulla on lähinaapureita, haluat kenties rajoittaa näkyvyyttä sisälle. Erityisen tärkeää se voi olla talvella, kun ulkona on pimeää useita tunteja ja sisällä on valoa. Tähän tarkoitukseen hyvä valinta ovat paneeliverhot. Ne on helppo sijoittaa sopivaan kohtaan suojaamaan katseilta. Samoin kuten laskoskaihdin ja vekkikaihdin, jotka molemmat suojaavat katseilta ja ovat tyylikkäitä. Olohuoneen näkösuojaksi voit valita myös valoa läpäisevät, puoliksi läpikuultavat verhot, joiden läpi näkyy vain varjot ulkoapäin.