Valo vs. pimeä

Nukutko parhaiten pilkkopimeässä? Silloin sinun on hyvä valita verho, joka pimentää. Valitse joko verho pimentävällä kankaalla tai kaksoisverhotanko/kisko, jossa on ohuempi verho edessä ja pimentävä verho takana. Vuoritettu verho käy myös makuuhuoneen pimentämiseen. Kuten kuvassa, voit myös valita Screenrullakaihtimen päiväkäyttöön ja pimentävän rullakaihtimen, jonka voit laskea alas yöksi.

Olipa valintasi mikä tahansa, ripusta se niin lähelle ikkunaa kuin mahdollista ja hyvän matkaa ikkunakarmien ulkopuolelle mahdollisimman optimaalisen pimennyksen aikaansaamiseksi. Jos haluat herätä aamuauringonpaisteeseen, niin valitse vain ohuempi kangas.

Lämpötila

On hyvä huomioida myös mihin ilmansuuntaan ikkunat sijaitsevat. Etelään ja länteen päin olevat ikkunat ovat useamman tunnin ajan auringonvalossa, joka nostaa myös huoneen sisälämpötilaa. Siksi sinun olisi hyvä valita verho, joka voi laskea lämpötilaa ja viilentää huonetta, kuten esim. karkeammaksi kudottu kangas tai vaihtoehtoisesti Screenrullakaihdin. Muista vetää verhot ajoissa kiinni!

Näkösuoja

Jos haluat näkösuojaa kadulla ohikulkevien tai uteliaiden naapureiden katseilta, mutta haluat kuitenkin paljon valoa sisälle, niin hyvä vaihtoehto on ohut, läpikuultava kangas.